Festési Tippek

1, Festési előkészületek, és mit is kell beszereznünk?

Amire elsősorban szükségünk lesz az a megfelelő mennyiségű takarófólia. Ezzel megkönnyítjük saját és elsősorban a hölgyek utómunkálatait. A takarófólia segítségével, megóvhatjuk bútorainkat, ablakainkat és padlónkat a makacs festékpöttyöktől.

Elengedhetetlen beszereznünk azokat az eszközöket is, amelyekkel a festéket felvisszük a falra:

festesi-tippek-163-jpg

2, Milyen festéket válasszunk?

A tartós festés alapja a felület előkészítés és alapozás. A nem megfelelő előkészített falfelületen a legdrágább festék sem lesz szép. Először is el kell távolítani a festeni kívánt felületről azt az anyagot, ami eddig befedte. Ha ez az anyag tapéta, akkor nincs más dolgunk, mint elővenni a virágpermetezésre használt műanyag spricellőt , mellyel jó alaposan befújjuk az eltávolítani kívánt tapétát. Pár perces várakozás után a tapéta könnyedén egyben lehúzható lesz. Ha a festeni kívánt falainkat eddig is festék borította ( ha szükséges a fent már említett glettelési eljárást alkalmazzuk a sérülésekre), akkor nagyon egyszerűen vásárolunk egy megfelelő minőségű alapozót, amit henger segítségével fogunk felvinni a falra.

Alapozó vásárlás: Mielőtt a megfelelően kiválasztott színű festéket felvinnénk a falra, először egy alapozó festékréteget használjunk. Ennek az anyagnak a segítségével a kiválasztott szín egyenletes és foltmentes lesz, nem beszélve arról, hogy gyorsabban fog haladni a munka.

Festék vásárlás: A megfelelő festék kiválasztása nagyon fontos és igazából 2 dologtól függ, az ízlésünktől és a szoba adottságaitól. Érdemes üzletünkben alaposan szemügyre venni a rendelkezésre álló festékek színkártyáit. Számításba kell venni a helyiség nagyságát és a fényviszonyokat. Például hiába szeretnék egy szép csokoládébarna színt egy kisebb fényszegény szobába, nem fog jól mutatni. A világosabb színekkel tágíthatjuk a teret, a sötét színeket és bátran használhatjuk, ha megfelelően fényes otthonunk. Tehát mielőtt a festéket megvásárolnánk egy –két minta segítségével gondoljuk végig, hogy melyik lenne az az árnyalat ami a szobához is illene illetve ízlésünknek is megfelel. Ha bizonytalan, kérje bátran tapasztalt és maximálisan hozzáértő üzletvezetőink segítségét.

Díszítő elemek kiválasztása: Ha az egyszínű falfelületek mellett döntünk, előfordulhat, hogy túl egyhangúnak látjuk majd. Ekkor sem kell kétségbe esni, hiszen számos egyszerű díszítő lehetőség közül választhatunk.

Faltetoválás: Ez igazából egy matrica, amit a már lefestett és megszáradt falfelületre lehet felragasztani. A faltetoválással, nem csak az otthonunk hangulatát tudjuk a számunkra megfelelő stílusúvá alakítani, de elhelyezésével a szoba méreteit optikailag is befolyásolni tudjuk.

Bordűr: A bordűrt leginkább a letisztult egy vagy kétszínű falak elegánsabbá tételéhez használjuk. Fontos megemlíteni, hogy a bordűr megfelelő színe és elhelyezése szintén optikailag hatást gyakorol a tér nagyságára. Tipp: ha a bordűrt a plafontól kissé lejjebb futtatjuk körbe a falon, máris magasabbnak érezzük a belmagasságot, a hatás tovább fokozható, ha a mennyezet színét egészen a bordűrig lehozzuk.

Festett minták: Rendkívül jól mutat a fal színével kontrasztos minták festése, itt meg kell jegyezni, hogy ez a művelet jó kézügyességet igényel.

Tapéta csík: A már lefestett és megszáradt falra, ízlés szerint fel lehet ragasztani egy -egy eltérő színű , vagy akár mintás tapétacsíkot. Ez az eljárás egyszerűen kivitelezhető némi tapétaragasztó és természetesen tapéta segítségével. Az eredmény viszont lenyűgöző, a színek játéka, az elegancia illetve a dinamizmus számos elemét tudjuk ötvözni ezzel a módszerrel

festesi-tippek-170-jpg
IntroWeb | 2014 - Weboldal készítés, SEO